מלא את הטופס ושפים נבחרים יחזרו אליך עם הצעת מחיר

ללא כל התחייבות !

* המסומן בכוכבית אלו שדות חובה

מרק תירס מקסיקני טבעוני

מרק תירס מקסיקני טבעוני

המטבח המקסיקני משום מה לא כל כך התביית בארצנו. זה באמת מוזר. אחרי הכל הטעמים המקסיקניים דומים בעיקרם לטעם הישראלי ואין שום סיבה שהישראלים לא יאהבו אוכל מקסיקני.
ועדיין, יש בינינו לא מעט שנהנים מעקרונות הבישול המקסיקני, מהטעם הפיקנטי, מהעושר והעומק של הטעמים ומהמרכיבים הבסיסיים מהם מורכבת הקולינריה המקסיקנית.
נועם כרמון הוא שף שמתמחה במטבח מקסיקני, מעביר ארוחות ביתיות וסדנאות בישול.
והפעם הוא בוחר לשתף אותנו במתכון טבעוני, למרק תירס לא בסגנון האסייתי המוכר אלא בכיוון המקסיקני, שמחמם את הבטן והלב בימות החורף.


כשבחוץ משתוללת סופה או סתם יורדות הטמפרטורות, מרק תירס המקסיקני של השף נועם כרמון הוא בדיוק מה שצריך כדי לחמם את הבטן ועל הדרך גם את הלב
מרק תירס מקסיקני של נועם כרמון   צילום: נועם כרמון

מרק תירס מקסיקני טבעוני, הוא שונה מאוד מכל מרק תירס אחר – בין אם בקרב המרקים מהמטבחים האירופאיים ובין אם מהאסייתיים. השוני המרכזי הוא בכך שכאן מדובר קודם כל בציר חריף ועוקצני נטול תירס. התירס ייתווסף רק בהמשך, בשלב מאוחר של הבישול. הערה חשובה לבי חומרי הגלם: על מנת להגיע לטעם המיוחד של המרק המקסיקני כדאי להתאמץ ולהשיג את הפלפלים, בחנויות המתמחות בחומרי גלם ייחודיים מהעולם (אני רוכש את הפלפלים בחנות שנקראת לה טיינדה – מכולת מקסיקנית, ברחוב לבנדה בתל אביב).

רכיבים

למרק:

  • 3 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים

  • 3 פלפלים חריפים מיובשים מסוג צ’יפוטלה (גם פלפלים חריפים מיובשים רגילים יעבדו מצוין)

  • 3 שיני שום קצוצות דק

  • בצל לבן קלוף קצוץ דק

  • כפית כמון טחון

  • כפית אורגנו מיובש

  • רבע כפית קינמון טחון

  • 2 עלי דפנה

  • ליטר מים

לתירס:

  • 300 גרם גרעיני תירס קפואים או טריים

  • 400 גרם נודלס חיטה (הכי פשוטות שיש בכל סופר)

  • רבע צרור כוסברה טרייה

  • ליים או לימון

הוראות הכנה

הכנת המרק:

משרים במים רותחים את כל הפלפלים המיובשים (המתוקים והחריפים) למשך חצי שעה עד שהם מתרככים. מעבירים את הפלפלים ללא הנוזלים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. אם יש צורך בהוספת נוזלי ההשרייה מוסיפים למחית. את שאר הנוזלים שומרים למרק עצמו.

בסיר בינוני מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ קלות. אל הבצל מוסיפים את האורגנו, הכמון, הקינמון, עלי הדפנה והשום ומטגנים הכל יחד במשך כמה דקות נוספות כדי לפתוח את הטעמים.

לאחר טיגון כל התבלינים מוסיפים אל הסיר את מחית הפלפלים האדומה, ליטר מים את שארית מי השרייה ואת גרעיני התירס ומביאים את המרק לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים במשך חצי שעה. מוסיפים מלח לפי הטעם.

כשהמרק טעים לנו, מוסיפים פנימה את הנודלס ומבשלים אותן עד שהן מתרככות ומוכנות. מכבים את האש לגמרי.

מסדרים קעריות גדולות ועמוקות, יוצקים בכל אחת מהן הרבה מרק עם תירס ונודלס, מפזרים כוסברה טרייה קצוצה וסוחטים מעל הכל חצי ליים.

מערבבים הכל וצוללים פנימה עם כף גדולה.

המתכון מאתר עיתון ‘הארץ’

מוזמנים לשתף