מלא את הטופס ושפים נבחרים יחזרו אליך עם הצעת מחיר

ללא כל התחייבות !

* המסומן בכוכבית אלו שדות חובה

מסעדות שמעלות מחירים

מסעדות שמעלות מחירים – וגם אלה שלא

כשאנחנו מזמינים שף פרטי לנהל את תחום ההסעדה באירוע שאנו מתכננים, הרבה גורמים נכנסים לחשבון בעת קבלת ההחלטה.
אחד הגורמים המרכזיים הוא העלות.
אנחנו חוזרים ומדברים על כך שבהרבה מאוד מקרים השמנת שפים פרטיים יוצא זולה יותר מהאלטרנטיבה של יציאה לאכול במסעדה, ובימים אלה אנו מקבלים חיזוק משמעותי לדעה זו.

מסעדות רבות מעלות מחירים בימינו.
עלויות אחזקת מסעדה, רכישת מרכיבים, כלים, עובדים ושירות גורמים למחיר המנה לסועד לטפס ולעלות לעיתים קרובות ברמה שקשה לקבל.
המסעדנים מתלוננים על המיסוי, על עליית המחירים ומגלגלים את העלויות על הסועד.
שפים פרטיים חוסכים הרבה ביחס למסעדות.
הם אינו רוכשים מצרכים אלא לקראת אירוע מוזמן מראש.
הם מעסיקים עובדים רק לקראת אירוע מוזמן.
אין להם מקום להחזיק, ארנונה יקרה ומיסי עירייה.
הם עובדים רק לקראת האירוע שלכם, ואת עלויות האירוע שלכם בלבד – הם מגלמים במחיר שהם גובים מכם.

לכן, כשאתם מתכניים אירוע, ארוחה משפחתית, יום הולדת, מסיבה, או כל מפגש חברתי אחר – לפני שתזמנו מקומות במסעדה יקרה, בררו כמה יעלה לכם שף פרטי שיעניק לכם את החוויה האולטימטיבית במחיר האופטימלי.

מגזין TIMEOUT יצא עם רשימה מסודרת של מסעדות שהחליטו להעלות מחירים בימים אלה וגם עם אלה שלא החליטו עדיין או החליטו שלא להעלות מחירים לעת עתה.


עשינו לכם סדר: הנה המסעדות שמעלות מחירים – וגם אלה שלא

קמאקורה (צילום: מידן מור אלון)

קמאקורה (צילום: מידן מור אלון)

לאחר שכבר דיווחנו על התייקרות של עשרות אחוזים בחלק ממסעדות העיר, בקרוב צפוי גל התייקרות נוסף ויצאנו לבדוק בחלק מהמקומות הנחשקים מי יעלה, מי לא – ומי עדיין לא יודע. כל הפרטים בפנים

העיר היקרה בעולם עומדת להתייקר: לפני כשבוע פרסמנו תחקיר על הסיבות שבגללן מחירי המנות קפצו לשמיים ב-2021 וכבר מגיע גל התייקרויות רוחבי, שצפוי לגרום למחירים להאמיר עוד יותר. בדקנו באילו מקומות מתכננים להותיר את המחירים כמות שהם – הרוב, כפי שנראה כרגע, היכן צפויה התייקרות ומי עדיין לא החליט.

קאב קם. צילום: יהונתן בן חיים

קאב קם. צילום: יהונתן בן חיים

סופגים ובוכים

בית תאילנדי
קאב קם
קלמטה
כרמל, שף אייל קיצ’ס: “כרגע לא העלנו מחירים ואין צפי קונקרטי”.
קפטן הוק
אריא
שואורום בייקהאוס
פרא, שף אביעד פלד: “אנחנו חווים התייקרות מעט במוצרי מדף מייבוא כמו חומרי ניקיון ופחמים, שהם חלק קטן מהקניות שלנו. את כל השאר אנחנו קונים מתוצרת מקומית ולא מרגישים התייקרות”.
הולי, הבר הקולינרי במתחם הר סיני
ספוטניק
וודו
קמאקורה, אלון אהרונוביץ (בעלים): “כל עוד לא יהיה שינוי בעלויות כח אדם, אנחנו לא נעלה מחירים. יש מנות מסוימות שעקב עליית מחירי חומר הגלם הפסקנו להגיש לתקופה, אבל אנחנו יודעים למצוא את הפתרונות היצירתיים מחומרי הגלם הקיימים. בזכות המטבח והשף שלנו איליה גולדמן אנחנו מצליחים לאזן את התפריט ולשמור על רמת מחירים יציבה”.
אושי אושי
משייה, אונזה ומסעדות קבוצת בארכה האוס
הרצל 16, קופי בר ומקומות קבוצת R2M

מונאר (צילום: אסף קרלה, וולט ישראל)

מונאר (צילום: אסף קרלה, וולט ישראל)

מצטערים ומעלים

פופינה, שף אוראל קמחי: “לצערי כן. לא יודע עדיין מתי ובכמה, אבל מחירי הספקים עלו ועלות העובדים עלתה משמעותית. שניהם יחד לא באמת מאפשרים משהו אחר”.

מונאר, שף גיל רפאל: “כל הספקים והיבואנים העלו מחירים אז אני בהחלט שוקל את זה. כשהקמנו את מונאר רצינו להכין אוכל טעים בלי לקרוע את הכיס ברווח קטן מאוד, ואז וולט נכנסו ואז קורונה ועכשיו כל ההשלכות מתחילות להתגלות. חמש שנים שהמחיר לא השתנה אבל כנראה שלא יהיה מנוס אלא להעלות, אחרת לא תהיה לי יכולת להמשיך להפעיל את המקום. אבל עדיין אני אמכור את הדוסה הכי זולה וטובה בעיר”.

כרגע לא/עדיין לא ידוע

רז רהב, OCD: “אם נעלה אז בנובמבר, ולמטרת הגדלת כמות המנות המוגשות בארוחה והכנסת אלמנטים נוספים למחיר שלרוב האורח משלם אליהם בכל מקרה, אבל בנוסף, כמו שירות לדוגמה”.

פנדה: “אנחנו עדיין לא מעלים והתקווה שלי היא לא לעלות בכלל, אלא אם לא תהיה לי ברירה”.

לירון סנאדו, מבעלי מסעדת WEISS: “נכון לעכשיו החלטנו שלא להעלות עוד מחירים, לנסות ולספוג על המסעדה ולא לפגוע באורחים שלנו. יחד עם זאת ההתייקרות המשמעותית עלולה לפגוע בנו ואני מאמין שלאורך זמן ניאלץ לנקוט בהעלאת מחירים”.

אריאל לייזגולד (בלבוי, פנטסטיק): “כרגע אין לנו תכנון להעלות מחירים, אבל נראה מה הספקים שלנו יעשו”.

שף בנצי ארבל, כפרה מיו: “אני מתכנן לא להעלות מחירים אבל באמת תלוי מה יהיה”.

שווארמה בלאפה, הקוסם (צילום: ירון ברנר)

שווארמה בלאפה, הקוסם (צילום: ירון ברנר)

מסרבים לענות

הקוסם
האחים
מייזון קייזר

לפרטים נוספים בקרו בכתבת המקור

מוזמנים לשתף